نکاتی در مورد ایمپلنت و کاشت دندان
نکاتی در مورد ایمپلنت و کاشت دندان : عواملی مختلفی می تواند باعث شود که ما دندان های خود را از دست بدهیم،از جمله عواملی مانند شکستن دندان ، پوسیدگی شدید ، کشیدن دندان و بالارفتن سن می توانند عامل از بین رفتن دندان باشند.
جای خالی دندان اگر در قسمت های جلویی و ناحیه ی لبخند باشد ، زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار می دهد و در کنار این ممکن است مشکلات گوارشی در اثر خوب جویده نشدن غذا بروز کند.
از رایج ترین و سنتی ترین روش ها برای جایگزینی یک دندان یا کاشت دندان ، روش دندان مصنوعی است اما امروزه برای داشتن دندان های دائمی در جای دندان از دست رفته ، ایمپلنت دندان از بهترین و پرطرفدار ترین روش ها در کلینیک های دندانپزشکی است.
بسیاری از مشکلات و عوارض دندان مصنوعی در روش ایمپلنت از بین رفته است و عملکرد ایمپلنت بسیار شبیه به یک دندان طبیعی در دهان است.
نکاتی در مورد ایمپلنت و کاشت دندان ، ایمپلنت چیست؟
روش ایمپلنت دندان طبیعی ترین گزینه برای جایگزینی دندان های از دست رفته است و در ایمپلنت یک پایه ی فلزی اغلب از جنس تیتانیوم وارد استخوان فک می شود تا جایگزین ریشه دندان شده و وظیفه ی آن را انجام می دهد.
بعد از اینکه پایه در محل دندان قرار گرفت ، بخش دوم روی آن قرار می گیرد که اباتمنت نام دارد و نقش متصل کننده بین پایه ی فلزی و تاج دندان را برعهده دارد.بخش تاج دندان وظیفه ی دندان را انجام می دهد و برای اینکه هم شکل و هم رنگ دندان باشد از جنس پرسیلن یا سرامیک ساخته می شود.
بسیاری از کسانی که از ایمپلنت استفاده کرده اند ، اذعان می کنند که نتیجه ایمپلنت به دست آوردن دندان هایی است که نه تنها واقعی به نظر می رسند بلکه عملکردی مشابه دندان های طبیعی دارند.
ایمپلنت دندان پس از اتمام جراحی و بهبودی ، سلامت دندان را بهبود می بخشد.
کاشت دندان چگونه انجام می شود؟
به این دلیل که در ایمپلنت از پایه هایی با جنس تیتانیوم استفاده می گردد ، چون پس از جایگذاری می توانند با استخوان فک ترکیب شوند و با قسمت استخوان در فک سازگار است.
این سازگاری باعث ایمن شدن دندان های کاشته شده می شود زیرا پایه ها دقیقا مانند ریشه ی طبیعی عمل می کنند.
از جمله مزایای ایمپلنت این است که مشکلاتی مثل از دست دادن استخوان ، گزش ، جابه جایی دندان کاشته شده در جای خود که در روش های دیگر دیده می شود ، وجود نخواهد داشت.
و در عوض با ایمپلنت دندان هایی خواهیم داشت که مانند دندان های طبیعی خراب نمی شوند.
مطالب مرتبط
ایمپلنت چقدر طول میکشد و بعد از چه مدت صاحب دندان میشوم؟
بهترین دندانپزشک برای ایمپلنت در تهران
برای چه مشکلاتی می توان از ایمپلنت دندان استفاده کرد؟
- از دست دادن یک یا چند دندان در اثر عوامل مختلف
- عدم رویش مادرزادی دندان و وجود فضای خالی روی لثه
- جایگزینی دندان از دست رفته برای حفظ دندان های کناری
- مشکلات زیبایی و ترمیم ظاهر دندان ها ، چهره و لبخند
- اگر از دندان های مصنوعی خسته شده و به دنبال روش مناسبی می گردید
برای استفاده از مزایای روش ایمپلنت دندان باید بافت دهان سالم باشد و مشکلات و بیماری های زمینه ای وجود نداشته باشد که در ترمیم استخوان فک تداخل ایجاد کند.
همچنین استخوان فک به رشد کامل رسیده باشد و با ایمپلنت سازگار شود.
چه کسانی مناسب برای ایمپلنت نیستند؟
بعضی از افراد ممکن است برای کاشت دندان مناسب نباشند ، از جمله کسانی که سیگار می کشند ، و کسانی که از سلامت دهان و دندان یا مشکلات استخوان ضعیف برخوردار هستند
از چه نوع تاج دندان در ایمپلنت استفاده می گردد؟
قست بیرونی و در معرض دید در ایمپلنت ، تاج دندان است که می تواند با قابلیت جابه جایی ، ثابت و یا ترکیبی از هر دو باشد.
تاج های دندان متحرک
این مدل از دندان و لثه های پلاستیکی ساخته شده است که شبیه به دندان های مصنوعی هستند.این تاج ها به متصل کننده ای وصل می شوند که آنها را به پایه ی ایمپلنت متصل می کند.
برای تمیز کردن می توان مانند دندان مصنوعی این نوع را از دهان خارج کرد.ایمنی در این روش بالاست.
تاج های دندان ثابت
این نوع از تاج ها به صورت تک تک به طور دائمی بر روی پایه های ایمپلنت پیچ شده یا با مواد مخصوص چسبانده می شود.وقتی دندان های از دست رفته در کنار هم باشد می توان از یک بریج دندانی روی ایمپلنت استفاده کرد.
مراحل انجام ایمپلنت به چه صورت است؟
در مرحله اول وقتی برای داشتن ایمپلنت تصمیم گرفتید باید به یک دندانپزشک مجرب مراجعه شود.در مراجعه به کلینیک دندانپزشکی معاینات اولیه برای تعیین تعداد مورد نیاز ، نوع انتخابی و هزینه ها بحث می شود.
همچنین دندانپزشک با بیمار در مورد جراحی صحبت می کند و احتمال دارد علاوه بر مطالعه سوابق پزشکی ، با استفاده از عکسبرداری اشعه ایکس ، بررسی شود که فرد گزینه ی مناسبی برای ایمپلنت هست یا خیر.
در بعضی موارد ، ممکن است مشخص شود که اگر استخوان فک به اندازه کافی ضخیم نبوده یا خیلی نرم باشد ، پیوند استخوان مورد نیاز است. پیوند استخوان پایه استوار مورد نیاز برای کاشت دندان را فراهم می کند.
اگر به پیوند استخوان نیاز باشد ، این کار چندین ماه به عمل اضافه می کند. استخوان پیوندی باید کاملاً بهبود یابد تا از کاشت دندان پشتیبانی کند.
در مرحله بعدی اگر نیاز به کشیدن دندان باشد ، کشیدن دندان ها انجام می شود.با آماده سازی اولیه به وسیله ی جراحی پایه های ایمپلنت در فک نصب می گردد.
در مراحل آخر رنگ تاج انتخاب شده و قالب گیری برای طراحی و ساخت دندان ها انجام می شود.
آیا مراحل انجام ایمپلنت درد دارد؟
این روش در تمامی مراحل با روش های بی حسی انجام می شود و هیچ دردی احساس نمی شود .بعد از انجام هم برای اطمینان از عدم درد ،دندانپزشک داروهای ضد درد تجویز می کند.
عوارض ایمپلنت دندان
از آنجایی که این روش با جراحی انجام می شود احتمال برخی عوارض وجود دارد ولی این موارد نادر است.از جمله عوارض :
- عفونت
- آسیب به دندان های دیگر و رگ های خونی
- درد
- بی حسی
- احساس گز گز در اثر آسیب عصبی
- مشکلات سینوسی در اثر ایمپلنت در فک بالایی
نکاتی در مورد ایمپلنت و کاشت دندان ، مراقبت های بعد از ایمپلنت
برای اطمینان از عدم ایجاد مشکل در مورد ایمپلنت های دندانی ، می توانید از این نکات استفاده کنید
- رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان
- مراجعه منظم و با برنامه به دندانپزشک
- عدم جویدن مواد آسیب زا مثل یخ یا آبنبات
- عدم مصرف غذاها و نوشیدنی های رنگ دارد مانند قهوه یا چای که باعث لکه دار شدن ایمپلنت می شوند.
- پرهیز از مصرف سیگار
ماندگاری ایمپلنت
به طور کلی ماندگاری ایمپلنت بالا می باشد و تا حدود بیست سال دوام دارد.البته مراقبت های فردی در ماندگاری ایمپلنت موثر است.
ایمپلنت در زعفرانیه