طول عمر کامپوزیت دندان
چگونه طول عمر کامپوزیت دندان را افزایش دهیم؟
کامپوزیت دندان که از مواد رزینی ساخته می شوند ، محبوبیت زیادی دارند و در مقایسه با مواد دیگر ماندگاری آنها هم مطلوب است اما با این حال مواردی وجود دارد که می توان برای دوام و طول عمر کامپوزیت دندان انجام داد.
کامپوزیت در دندان پزشکی ترمیمی برای بازسازی دندان مزایای زیادی دارد از جمله آنها این است که در هنگام ترمیم پوسیدگی با کامپوزیت تا جای ممکن دندان سالم حفظ می شود.علاوه بر این در استفاده از کامپوزیت مواد با دندان ترکیب می شوند و در ظاهر قابل مشاهده نیستند.کامپوزیت های رزینی به سرعت به دندان متصل می شوند.
با این حال کامپوزیت های رزینی یک ضعف مهم دارند و ماندگاری آنها به اندازه ی سایر پرکننده های دندان نیست.بیشتر متخصصان باور دارند که ماندگاری کامپوزیت بین پنج تا هفت سال است و در برخی موارد تا ده سال هم گفته می شود.آملگام دندانی به عنوان یک روش دیگر در پر کردن دندان بین ده تا پانزده سال دوام دارد و در مورد مواردی مثل استفاده از طلا هم همین گونه است.
این روش ها معایب خاص به خود را دارند و در آمالگام دندانی بافت سالم از دندان خارج می شود و در پرکننده های طلا هم بحث گرانی مطرح است.با وجود این معایب طول عمر این روش ها از کامپوزیت بیشتر است.
فایل صوتی کامپوزیت دندان چیست ؟ همه چیر درباره کامپوزیت دندان
نصب کامپوزیت دندان
بخشی از دلیل اینکه کامپوزیت رزینی عمر کمتری دارد به انحوه ی اجرا و نصب آن مربوط می شود.در نصب کامپوزیت وضعیت بالینی و خود بیمار و تجربه ی دندان پزشک بسیار اهمیت دارد.کامپوزیت مراحل زیادی دارد و نصب آن باید به صورت دقیق باشد.همین موارد باعث می شود که اهمیت انتخاب کلینیک و دندانپزشک مجرب بیش از پیش نمایان گر شود.
تخصص دندان پزشک برای نصب کامپوزیت اثر گزار است زیرا همیشه بیمار یک فرد بزرگسال نیست و باید در نظر گرفت که روی صندلی دندانپزشکی می تواند کودک یا بیماری با شرایط خاص و ویژه باشد.
چه کاری می توانند برای طولانی شدن عمر ترمیم های کامپوزیت رزین انجام داد؟
محبوبیت کامپوزیت های رزینی در نگاه دندانپزشکان و مراجعه کنندگان نشان می دهد که مزایای بر معایب آن چربیده است.یکی از مهم ترین فاکتور های ماندگاری کامپوزیت بحث ایجاد شدن چسبندگی مورد نیاز در کامپوزیت است.در محیطی که رطوبت وجود دارد قدرت چسبندگی کامپوزیت کاهش می یابد.کامپوزیت ها به محیطی نیاز دارند که با ایجاد شرایط مطلوب بهترین چسبندگی را داشته باشند.
اگرچه ایجاد محیطی خشک و عاری از رطوبت در دهان بسیار چالش بر انگیز است و در برخی بیماران دهان رطوبت بیشتری دارد و نوع آماده سازی برای خشک بودن محل مورد نظر که دندانپزشکان استفاده می کنند در چسبندگی قوی تاثیر دارد.
سد لاستیکی یا رابر دم برای ایجاد محیط خشک ایده آل هستند اما مشکل اینجاست که استفاده از انها وقت گیر است.این وقت گیر بودن باعث می شود که دندانپزشک سراغ روش های دیگری برود تا محیط لازم برای بهترین چسبندگی و پیوند را ایجاد کند.
گاها ترمیم در حاشیه ی دندان به درستی صورت نمی گیرد و این ممکن است به دلیل تجمع باکتری در محل مورد نظر باشد .حاشیه های دندان نیاز به پولیش دارند تا سطح آنها به محلی برای تجمع باکتری ها و سایر مواد مضر نشود.وقتی کار ترمیم دندان با کامپوزیت تمام شد باید حاشیه ها پولیش زده شود تا طول عمر کامپوزیت افزایش یابد.
برای مشاوره با کلینیک Dental Castle روی لینک زیر کلیک کنید :
ارتباط با ما ☎️📞
گالری عکس قبل و بعد کامپوزیت دندان کلیک
دسترسی سریع به مطالب