دندان درد در شب
چرا دندان ها درد می گیرند و شب ها این درد بیشتر می شود؟
دندان درد یکی از آزار دهنده ترین رنج هایی است که گاه افراد تجربه می کنند. دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است به دندانهای فرد آسیب برساند.
اگر دندان درد، دائمی باشد، بهترین اقدام مراجعه به دندانپزشک خواهد بود. در این مقاله برخی از دلایل آسیب زا به دندان ها مورد بررسی قرار گرفته است.
دلایلی که دندان هاآسیب می بینند و دچار درد می شوند، چیست؟
دلایل مختلفی باعث می شود که فرد در طول شب یا هر زمان از روز دچار درد دندان شود. سبک زندگی، رژیم غذایی و سلامت جسمی نقش مهمی در سلامت دندان ها دارند.
به طور کلی دلیل اصلی آسیب به دندان عدم رسیدگی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. مصرف مواد قندی به مقدار زیاد، تکرار برخی عادات همچون جویدن اشیای سخت و موارد زیر از مهمترین دلایل بروز درد در دندان خواهد بود.
-
دندان قروچه
ساییدن دندان ها به هم مشکلی رایج است که برخی از افراد نمی دانند که دچار آن شده اند. اما، اگر از استرس یا اختلال خواب رنج می برید، به احتمال زیاد دندان های خود را در هنگام خواب به هم فشار می دهید و یا اصطلاحا دندان قروچه را تجربه کرده اید.
نیروی سایشی ایجاد شده ممکن است در دراز مدت باعث آسیب به دندان، لثه و یا استخوان و عضلات فک شود. دندان قروچه همچنین می تواند باعث گردن درد و یا سردرد شود.
-
بیماری لثه
دلیل دیگری که ممکن است دندان های فرد آسیب ببیند، بیماری لثه می باشد. در بیماری لثه، به دلایل ژنتیکی، عفونت، دیابت و یا سایر موارد لثه ها به عقب خواهد رفت و این مسئله باعث می شود در انتهای دندان (بین خط لثه و دندان) منفذی ایجاد شود که باعث تجمع باکتری گردد. تحلیل رفت لثه در دراز مدت سبب پوسیدگی و یا حتی از دست رفتن دندان می شود.
-
دندان عقل
حتما تجربه کرده اید که هر زمان که دندان درمیاورید، دندان هایتان درد می کند. اگر هنوز دندان عقل درنیاورده اید ممکن است این مسئله در هنگام رشد دندان، درد بی موردی ایجاد کند.
-
ترک و حفره
اگر دندان ترک خورده باشد، لایه های حساس درونی در معرض دید قرار می گیرد و در نتیجه منجر به عفونت و قطعا درد خواهد شد! حفره، حاوی باکتریهایی خواهد بود که بر روی دندان های فرد جمع شده و مینای دندان را ساییده و سوراخ ایجاد می کند. در صورت عدم درمان، حفره ها می توانند باعث درد دندان نیز شوند.
-
سایر مسائل
متأسفانه، اگر به میگرن یا عفونت سینوسی مبتلا هستید، به احتمال زیاد دچار برخی از درد های دندانی نیز می شوید. دندان درد، یک عارضه جانبی ناگوار عفونت سینوسی است.
دندان درد می تواند یک درد جدی باشد و مگر اینکه به طور قطع بدانید که مربوط به سردرد یا عفونت سینوس است.
چرا شب ها درد دندان بیشتر می شود؟
این شکایت “درد شبانه بیشتر از روز است.” معمولا مشکل بسیاری از بیماران می باشد. این اتفاق بسیار معمول است و دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد.
مطالب مرتبط
-
جریان خون در سر هنگام خوابیدن افزایش می یابد.
هنگامی که دراز می کشید، بدن جریان خون را در سر افزایش می دهد. اگر حفره، ترک خوردگی یا سایر موارد اورژانسی دندان وجود داشته باشد، افزایش جریان خون در سر به معنی تورم و التهاب بیشتر در آن نواحی خواهد بود؛ البته، التهاب و تورم؛ روش بدن در مبارزه با عفونت است. با این حال، این موارد می توانند درد را افزایش دهند.
-
در هنگام استراحت و سکوت شبانگاهی درد بیشتر احساس خواهد شد.
در طول روز، بیشتر افراد با اتفاقات زیادی همچون گذراندن وقت با خانواده، پرداختن به مسائل کاری و مراقبت از فعالیت های زندگی روزمره سرگرم می شوند، این مسئله باعث می شود که افراد در طول روز روی سایر مسائل جز دندان تمرکز داشته باشند.
تنها زمانیکه فرد در هنگام شب روی بالش سر می گذارد و می خواهد بخوابد، مغز شروع به ثبت شدت درد دندان می کند.
-
ممکن است در حال دندان قروچه باشید.
برخی از افراد به دلیل استرس جبران ناپذیر، فک و دندان های خود را در طول روز به یکدیگر فشار می دهند؛ اما ممکن است از انجام آن بی اطلاع باشند. سپس در شب، به طور ناگهانی تمام تنش در فک و دندان حس خواهد شد.
-
میان وعده های آخر شب می تواند به درد دندان شبانه کمک کند.
در شب، پس از خوردن غذا به سرعت خسته می شوید، احتمالاً از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن قبل از خواب غافل خواهید شد.
در این حالت، اسیدهای غذایی که می خورید تمام شب در دهان شما می نشیند و مینای دندان های شما را از بین می برد و این مورد می تواند در شب هنگام، درد دندان را افزایش دهد.