درمان دندان اضافه
دندان ها، از موارد بسیار مهم در زیبایی صورت هر فرد به حساب می آیند. حال برخی اوقات، وجود ایراداتی در آنها، همچون رویش دندان های اضافی، از میزان اعتماد به نفس افراد می کاهد و زیبایی ظاهری افراد را تحت الشعاع قرار می دهد. اما راه هایی برای اصلاح و درمان دندان اضافه وجود دارد.
معرفی دندان اضافه:
انسان ها، در دوران نوزادی، دارای دندان های شیری می شوند، در واقع دندان های شیری، جزو اولین نوع دندان هایی است که افراد صاحب آن می شوند. تعداد دندان های شیری 20 عدد است که پس از گذشت زمان و رسیدن فرد به سنین دبستان، کم کم از بین رفته و جای خود را به دندان های دائمی می دهد.
دندان های دائمی، که به طور میانگین در سن 21 سالگی رویش پیدا می کنند، 32 عدد می باشد.
حال اگر تعداد دندان های شیری در کودکی، بیش از 20 عدد و دندان های دائمی در بزرگسالی بیش از 32 عدد باشد، به آن دندان های اضافی یا به اصطلاح “هایپردنت” می گوییم.
معرفی بهترین دندانپزشک برای جراحی لثه در تهران
علل بروز دندان های اضافی:
در عرصه علم پزشکی بیماری های گوناگونی وجود دارد که پزشکان به ریشه آنها پی نبرده اند. یکی از این دست بیماری ها، هایپردنت است که احتمالا علت ژنتیک بر آن موثر باشد.
پزشکان می گویند که ممکن است فرم بد دهان همچون شکاف کام و لب، از عوامل موثر بر رویش دندان اضافی باشد. هایپردنت، وضعیتی است که ممکن است با برخی بیماری ها،مرتبط باشد.
از این نوع بیماری ها می توان به سندرم گاردنر و سندرم اهلر دانس اشاره کرد.
انواع دندان های اضافی:
دندان اضافی در هر بخش دندان ممکن است ظاهر شود اما شایع ترین آن، در دندان دائمی در دندان های جلویی فک بالا می باشد. البته هایپردنت ممکن است در مکان های دیگری در دندان نیز به وجود آید؛ همچون دندان های آسیاب بزرگ در فک بالا و پایین است.
مشکلات ناشی از دندان اضافی:
هایپردنت نیز مثل سایر مشکلات دندانی، نتایجی ناخوشایند را برای افراد به وجود می آورد. که در ذیل به آن اشاره خواهیم کرد: یکی از بارزترین نتایج هایپردنت، کاهش زیبایی افراد است که همین عامل، باعث بروز مشکلات روانی برای افراد می شود. از نتایج مهم ایجاد دندان اضافی، ایجاد مانع برای رشد سایر دندان ها است.
همین عامل باعث نامنظمی سایر دندان ها می شود؛ در صورتی که در مراحل اولیه اصلاح نشود، در مراحل بعدی باید با کمک ارتودنسی اصلاح شود. هر نوع اختلالی باید در مراحل اولیه اصلاح شود تا در آینده از پیشرفت آن جلوگیری شود؛ یکی از همین اختلالات، هایپردنت است که در صورت پیشرفت، تومور و کیست از نتایج آن می شود.
در صورتی که دندان های اضافی سد راه دندان های دائمی باشد، مانع بیرون آمدن دندان های دائمی و یا جوش خوردن به آنها می شود؛ در این مرحله، دندان به زودی در معرض تجزیه قرار می گیرد. و نهایتا هایپردنت بر روی سایر دندان ها اثر گذاشته و آنها را منحرف و جویدن غذا را با مشکل روبرو می کند.درمان دندان اضافه در ادامه:
درمان دندان اضافه:
درمان دندان اضافی، مقوله بسیار مهمی در بحث هایپردنت است. حقیقت این است که ما نمی توانیم از بیرون زدن دندان های اضافی جلوگیری کنیم. بنابراین به درمان آن می پردازیم؛ یکی از راه های شناخته شده برای درمان دندان های اضافی، کشیدن آن است که بستگی به نظر دندان پزشک مبنی بر لزوم کشیدن آن دارد. لازم به ذکر است که در صورت نیاز به کشیدن دندان اضافی، عمل بیهوشی عمومی و یا بی حسی موضعی انجام می پذیرد.
معرفی بهترین دندانپزشک برای جراحی لثه در تهران
راه حل دیگری نیز مطرح شده است و آن راه حل، هم راستا قرار دادن دندان اضافی با سایر دندان های مجاور است.
در صورت بروز مشکلات احتمالی ناشی از این روش برای سایر دندان های مجاور، بهترین روش، کشیدن دندان اضافی است. اما اگر این دندان اضافی برای شما مشکل پیچیده و حادی ایجاد نکرد، بهترین راه حل، ترک آن است؛ این کار شما را از عواقب احتمالی آن همچون قطع شدن رگ های خونی، بیرون زدن نامناسب دندان ها و شکستگی توبروزیته حفظ می کند. نهایتا برای جلوگیری از ایجاد دندان اضافی، دندان کودکان را در سنین 7 سالگی به دندانپزشک متخصص در ارتودنسی نشان دهید.