جراحی لثه ؛ در چه موقعی به جراحی لثه نیاز هست؟

دندانپزشک و جراحی لثه

برای درمان بیماری ها و مشکلات لثه طبق نظر دکتر دندان پزشک ممکن است نیاز به جراحی لثه وجود داشته باشد.در کلینیک های دندان پزشکی روش های مختلفی برای رفع بیماری های مربوط به لثه وجود دارد.

جراحی لثه چیست؟

جراحی لثه یک روش دندانپزشکی است که برای درمان بیماری لثه یا بیماری های اطراف دندان ها انجام می شود که به علت عفونت باکتریایی که بر بافت لثه اثر می گذارد باعث التهاب، تورم، قرمزی و از دست دادن استخوان های اطراف دندان می شود.

بیماری پریودنتال(ناحیه ی اطراف دندان ها) هنگامی شروع به گسترش می کند که باکتری ها در دهان به دندان و لثه می چسبند. یک لایه نازک از باکتری به نام پلاک دندان ایجاد می شود تا باکتری ها  رشد کنند وتکثیر شوند. پلاک دندان را می توان با شیوه های معمولی  بهداشت دهان و دندان ، از قبیل مسواک زدن دندان ها و کشیدن نخ دندان و …حذف کرد. اگر پلاک دندانی برداشته نشود و برای مدت زمان طولانی روی سطح دندان باقی می ماند، بافت های لثه تا زمانی که بیماری لثه ایجاد می شود، دچار التهاب و ورم می شوند.بیماری لثه  مراحل نخست آن معمولا گینوییت (بیماری های مربوط به لثه) نامیده می شود.

پريودنتيت

هنگامی که التهاب لثه  گسترش می یابد  لایه ی باکتری بیشتر یا پلاک  در سطح دندان ایجاد می شود،  بیماری خطرناک  لثه به نام پريودنتيت رشد می کند؛ اگر بیماری لثه فرد بیش از حد شدید باشد، جراحی ممکن است تنها گزینه امکان پذیر پیش رو باشد، و دندانپزشک احتمالا در مورد نوع عمل جراحی که بیشتر مناسب بیمار است تصمیم گیری  خواهد کرد.

انواع مختلف جراحی لثه بسته به شرایط لثه بیمار شامل بازسازی بافت لثه ، تاج زدن و پیوند بافت نرم وجود دارد.

همانطور که گفته شد ؛ جراحی لثه در افراد مبتلا به بیماری لثه انجام می شود که در بزرگسالان، به ویژه کسانی که بین 30 تا 40 ساله هستند، رایج است.

بیماری لثه ناخوشایند و ناراحت کننده  است و احتمالا باعث آسیب بسیار زیادی می شود که به طور معمول در ابتدا بدون درد است و این می تواند وضعیت را پیش از آنکه فرد حتی از آن وجود عرضه مطلع گردد، بدتر می شود. علائم ممکن است  زمانی شروع به نشان دادن کنند که بیماری در حال حاضر پیشرفت می باشد.لثه و لبخند

موارد  زیر برخی ازعلائم شایع بیماری لثه است:

خون ریزی

قرمزی

ورم

حساسیت به گرم و سرد

بوی بد دهان

درد هنگام جویدن

دندان های شل و لق

دندان پزشک در حال معاینه دندان های  بیمار

بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از بیماری لثه اهمیت دارد، با این حال، عوامل خاصی وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به مشکلات لثه  را حتی با مراقبت های مناسب دهان را افزایش دهد، مانند داروهای خاص، ژنتیک و برخی بیماری های مزمن مانند دیابت. در دوران  بارداری همچنین لثه ی فرد  حساس، قرمز و متورم می شود.هدف معمول جراحی لثه  بازسازی بافت های لثه و اصلاح فرم دندان ها برای بهبود عملکرد و ظاهر آنهاست. هدف این است که مشکلات و نارسایی ها در  داخل دهان را حل کنیم که تا  به  مشکلات بهداشتی  دندان ها  کمک کند و اطمینان حاصل شود که وضعیت دهان و دندان ها  برای یک مدت طولانی مناسب باشد، بنابراین  برای بیمار هم حفظ بهداشت دهان و دندان راحت تر می شود.

منبع:https://www.docdoc.com.sg

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *