تفاوت ایمپلنت ها با هم
باانواع ایمپلنت آشنا شوید
با ما همراه باشید!
همانطور که می دانید امروزه یکی از محبوب ترین، ایده آل ترین و ماندگارترین راه های جایگزینی دندان از دست رفته ایمپلنت دندانی می باشد.
در این بین بیش از 60 تولید کننده ایمپلنت دندانی و انواعی از مواد تشکیل دهنده آنها وجود دارد؛ موادی که برای ایجاد بخش هایی مانند پیچ، تکیه گاه و تاج مورد استفاده قرار می گیرد.
گالری فیلم و عکس چگونگی انجام ایمپلنت در مطب قبل و بعد کلیک
به همین دلیل، دندانپزشکان گزینه های مختلفی برای یافتن روش درمانی ایمپلنت دارند که برای نیازهای خاص بیمار آنها بهترین باشد. انواع ایمپلنت های مورد استفاده توسط دندانپزشکان به شرح زیر می باشد که در ادامه بیشتر توضیح داده خواهد شد.
لیست بهترین مرکز ایمپلنت غرب تهران
دسترسی سریع به مطالب ایمپلنت
طبقه بندی ایمپلنت ها بر اساس شکل:
ایمپلنت دندان ممکن است در شکل هایی همچون استوانه ای، صاف یا دارای گل پیچی و مخروطی باشند.
طبقه بندی ایمپلنت ها بر اساس سطح روی پیچ:
ایمپلنت های مدرن دارای سطح تماس زبر و شیاردار هستند که این موضوع امکان قرارگیری و استخوان سازی سلول های استخوانی را بر روی آن ها فراهم می کند.
فناوری نوین امکان ایجاد سطوح زبر را در چندین توپوگرافی (نانو و میکرو روگوزیتی) فراهم کرده است، بنابراین سلولهای استخوانی می توانند کاملا به ایمپلنت بچسبند. هرچه سطح رویه بیشتر و با دقت پردازش شود، کیفیت کاشت دندان بالاتر می رود. زیرا استخوان به مراتب بهتر و یکنواخت تر می چسبد.
طبقه بندی ایمپلنت ها بر اساس قرارگیری:
تفاوت ایمپلنت ها با هم
ایمپلنت های معمولی
به طور کلی ایمپلنت دندان شامل چندین مولفه پیچ، پایه پروتز و تاج دندان می باشند. ایمپلنت نه تنها جایگزینی برای ریشه خواهد بود بلکه یکی از بخش هایی می باشد که از طریق آن یک تاج به ایمپلنت متصل می شود، تاج بر روی یک قطعه واسطه (تکیه گاه پروتز) قرار می گیرد.
اباتمنت پروتز به ایمپلنت پیچ می شود و با استفاده از چسب (سیمان دندانی) کار روی آن ثابت می شود. در این روش احتیاط زیادی لازم است زیرا در طول لحظه چسبیدن، باقی مانده چسب/ مقدار اضافی می تواند به زیر لثه نفوذ کرده و به ایمپلنت آسیب برساند.
البته روش دوم برای اتصال تاج از طریق پیچاندن آن است. بنابراین، تاج به طور مستقیم به ایمپلنت پیچ می شود. مزیت این روش اینست که حذف آسان آن در هر زمان که لازم باشد (بهداشت، اصلاحات کوچک و غیره) امکان پذیر خواهد بود. البته نقطه ضعف این روش اینست که این پیچ کوچک تحت فشار زیاد ضعیف می شود و نیاز به سفت شدن دوره ای دارد.
مطالب مرتبط
نکاتی در مورد ایمپلنت و کاشت دندان
مینی ایمپلنت های دندانی
مینی ایمپلنت های دندانی ایمپلنت های بسیار نازکی هستند، با مقاومت محدود و با جهت های محدود:
-
- فضاهای باریک (ناحیه دندان های برش جانبی)- برای بقیه دندان ها توصیه نمی شود (ممکن است شکستگی ایجاد کنند).
-
- تثبیت دندان مصنوعی متحرک- برای افراد مسن، زمانی که قدرت جوش خورد ایمپلنت زیاد نیست.
-
- به عنوان کاشت موقت- برای رفع کارهای موقتی تا یکپارچه سازی قطعی ایمپلنت یا تا زمان بهبودی استخوان در هنگام بازیابی حجم از دست رفته استخوان مورد استفاده قرار می گیرد.
ایمپلنت تیغه ای (ساب پریوستیل)
این نوع ایمپلنت ها امروزه دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند، یا بعضی از آنها به صورت محدود استفاده می شوند: در صورت آتروفی شدید استخوان، زمانی که پیوند استخوان برای بیمار امکان پذیر نیست.
ایمپلنت های “میله ای که به استخوان ثابت می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.
ایمپلنت های زیگوماتیک
ایمپلنت های زیگوماتیک در پشت استخوان فک بالا (بالاتر) قرار می گیرند، جایی که سینوس های فک بالا ساکن هستند و استخوان کمترین تراکم را دارد.
این ایمپلنت ها برای آتروفی شدید فک بالا توصیه می شود، وقتی عملا هیچ استخوانی باقی نمانده باشد (در فک بالا) یا استخوان باقیمانده در مقدار بسیار کمی باشد یا در شرایط خاص دیگر.
طبقه بندی ایمپلنت ها بر اساس روش کار:
ایمپلنت گذاری یا به صورت تک مرحله ای و یا دو مرحله ای انجام می شود. در روش تک مرحله ای تمام مراحل از کشیدن دندان تا تاج گذاری در یک جلسه انجام می شود و در روش دو مرحله ای پس از قرار دادن ایمپلنت در بافت استخوانی مدت زمانی جهت بهبودی و ادغام ایمپلنت و استخوان در نظر گرفته می شود و پس از طی دوره بهبودی مجدد بقیه عملیات انجام خواهد شد.
تفاوت ایمپلنت ها با هم
طبقه بندی ایمپلنت ها بر اساس برند:
امروزه هزاران شرکت تولید کننده ایمپلنت محصولات خود را روانه بازار کرده اند که هرکدام با توجه به موارد ذکر شده در انواعی از شکل ها، اندازه ها و در کابردهای مختلف مورد استفاده دندانپزشکان در سراسر جهان قرار گرفته است.