ورم لثه و درمان آن
لثه یکی از اجزای بسیار مهم و ضروری در حفظ دندان ها است. این عضو اهمیتی برابر و یا شاید بیشتر از دندان ها دارد و بیماری ها و عارضه های بسیاری مانند ورم لثه به آن آسیب می رساند. حفظ سلامت لثه و رسیدگی به بیماری های آن بسیار مهم و قابل توجه است.
لثه و اهمیت بسیار زیاد آن
لثه بافتی در بالای آرواره ها در داخل دهان است که دندان ها را در برمی گیرد. ریشه و بخش بسیار کوچکی از تاج دندان در داخل لثه قرار دارد. توجه به سلامت و بیماری های این عضو بسیار مهم است و عدم درمان به موقع آنها می تواند خطرات و عوارض غیر قابل جبرانی را برای لثه و دندان ها داشته باشد.در قدم اول به دندانپزشک مراجعه فرمایید .
کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد و شهرک غرب
این عضو در حالت طبیعی قوام دارد و دارای رنگ صورتی ملایم است.
البته باید توجه داشت لثه سالم می تواند طیف های رنگی متفاوت داشته باشد و آبی شدن، سیاه شدن و سفید شدن نشان از بیماری و غیرطبیعی بودن آن است. لثه های بیمار شل، افتاده و یا قرمز رنگ هستند و در برخی موارد شدید در شخص ایجاد درد می نمایند.
امروزه با توجه به گسترش و پیشرفت علم دندانپزشکی، بیماری ها و ناهنجاری های لثه بیشتر از قبل شناخته شده است و توجه به سلامت لثه از اهمیت بالایی برخوردار است.
ورم و یا التهاب لثه و درمان آن
ورم لثه یا به اصطلاح التهاب لثه به دنبال عفونت ها ایجاد می گردد. تجمع ذرات غذایی، باکتری ها و از همه مهمتر جرم دندان از اصلی ترین عوامل ایجاد التهاب و ورم لثه می باشند.
التهاب لثه عارضه ای بسیار جدی است و در صورت نادیده گرفتن و گسترش یافتن می تواند دندان را از خود جدا کند و صدمات جبران ناپذیری به دندان وارد نماید. مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، دیابت، مصرف برخی داروها، بارداری های پرخطر و عوامل ژنتیکی نیز در بروز ورم لثه موثر هستند.
علائم اصلی التهاب
قرمزی و تورم در لثه ها، شل شدن قوام لثه ها، خونریزی مکرر از لثه ها هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن، درد هنگام جویدن و بوی بد دهان از علائم اصلی التهاب لثه است.یکی از دلایل ورم لثه به ویژه در ناحیه انتهایی دهان ، دندان عقل است : کلیک: همه چیز درباره دندان عقل
راه های درمان التهاب و ورم لثه
❌ مصرف سیگار و تنباکو ممنوع، ✅استفاده مکرر از نخ دندان مناسب،✅ مسواک زدن منظم و اصولی و ✅اقدام به منظور جرم گیری به موقع از دندان ها، از بروز این عارضه جلوگیری می نماید. مصرف داروها، آنتی بیوتیک ها، استفاده از دهانشویه ها، عمل های جراحی مانند اسکیلینگ، روت پلنینگ و لیزر، جراحی فلپ لثه و پیوند استخوان و بافت از راه های درمان التهاب و ورم لثه است.
✅استفاده از روغن و دمنوش نعنا، چای سبز، آب نمک، روغن گل میخک، آلوئه ورا، جوش شیرین، آب لیمو ترش و رژیم غذایی سالم و سرشار از سبزیجات و میوه ها از جمله درمان های خانگی التهاب لثه می باشد.
آیا مایل به مشاوره رایگان دندانپزشکی و ورم لثه هستید ؟
شما میتوانید با متخصصین دندانپزشک dental1 تماس بگیرید و مشاوره رایگان درباره ورم و بیماری های لثه دریافت کنید.
مشاوره با دکتر سید محسنی
[maxbutton id=”1″]
مشاوره با دکتر پور محمد
[maxbutton id=”2″]