فیشور سیلنت چیست و چه کاربردی دارد؟
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی مشاهده شده که در عرصه های مختلف از جمله پزشکی روش های بسیار جدیدی ابداع شده است که در این بین فیشور سیلنت یکی از این موارد می باشد.
به طور کلی می توان گفت فیشور پر کردن شیارها و فرورفتگی های دندان جونده می باشد که با استفاده از آن می توان به راحتی از پوسیدگی دندان جلوگیری نمود.
فیشور سیلنت چیست و کاربرد آن چه می باشد؟
ساختار اولیه دندان به گونه ای است که دارای شیارها و فرورفتگی هایی می باشد که ممکن است در طول زمان این شیارها عمق بیشتری پیدا کنند و مواد غذایی و میکروب ها را در درون خود جا دهند که این امر سریعا منجر به پوسیدگی دندان ها می شود.
در این بین روشی نوین ارائه شده که با استفاده از آن می توان این شیارها را پر نمود و با مانع شدن از گیر افتادن میکروب ها و مواد غذایی درون این شیارها، پوسیدگی دندان را بدین وسیله به تعویق انداخت.
این عمل که فیشور سیلنت نام دارد با استفاده از یک لایه محافظ انجام می گیرد. این مواد از جنس ماده ای مثل رزین هستند که توسط دندانپزشک ها روی سطح دندان های آسیا قرار داده می شود و با تاباندن نور مخصوص، این مواد سخت می شوند و به دندان می چسبد.
با این حال می توان گفت یکی از مهمترین فواید آن محافظت از دندان ها در برابر پوسیدگی می باشد. دقت داشته باشید بسیاری از افراد در هنگامی که می خواهند این عمل را انجام دهند می پرسد آیا انجام دادن آن دردناک است یا خیر؟ توجه داشته باشید این کار نیاز به هیچ تراش یا بی حسی ای ندارد و به راحتی انجام می گیرد بنابراین هیچ گونه دردی ندارد.
دوام آن نیز معمولا چندین سال است که اگر توسط پزشک به طور منظم چک شود و به موقع تعمیر شود دوام آن چندین برابر خواهد شد و تنها مراقبت آن نیز زدن مسواک به طور منظم می باشد.
بهترین سن برای انجام فیشور سیلنت
به طور کلی می توان گفت کاربرد فیشور سیلنت پیشگیری از پوسیدگی دندان می باشد. اما سوالی که در اینجا پیش می آید این است که بهترین سن انجام این عمل چه سنی است؟
باید دقت داشته باشید برای پیشگیری از پوسیدگی های سطح دندان بهتر است که بعد از رویش دندان های دائمی کودکان این اقدام انجام شود زیرا فیشور روی دندان های فاقد پوسیدگی قرار می گیرد و در صورتی که دندان دچار پوسیدگی شود نمی توان این عمل را انجام داد.
با وجود اینکه زمان رویش اولین آسیای بزرگ دائمی حدود 6 سالگی و دومین دندان آسیای بزرگ در حدود 13 سالگی است، می توان گفت این سنین بهترین سنین برای انجام این اقدام می باشد.
⚠⚠ توجه داشته باشید با وجود اینکه اولین دندان بزرگ دائمی جانشین دندان شیری نمی شود و از طرفی در مجاورت دندان های شیری قرار می گیرد می توان گفت این دندان به طور حتم باید فیشور شود.
اگر به اولین دندان دائمی بی توجهی شود به طور سریع دچار پوسیدگی می گردد و برای کودکان ناراحتی ایجاد می کند و در صورتی که این درد فراتر از توان کودک باشد معمولا پزشکان اقدام به کشیدن این دندان می کنند و در برخی مواقع نیز این دندان دائمی به عنوان دندان شیری کشیده می شود.
کودک دندان دائمی خود را تا پایان عمر از دست می دهد و شاید در رویش دیگر دندان های دائمی خود نیز با مشکل مواجه شود.
آیا مایل به مشاوره رایگان دندانپزشکی هستید ؟
شما میتوانید با متخصصین دندانپزشک dental1 تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
مشاوره با دکتر سید محسنی
[maxbutton id=”1″]
مشاوره با دکتر پور محمد
[maxbutton id=”2″]