بلیچینگ و سفید کردن دندان در یک روز با روش بلیچینگ لمینت و کامپوزیت

تاثیرات آدامس جویدنی بر دندان ها(بخش اول)

آدامس جویدنی

یک مطالعه اخیرا نشان داده است محصولات بدون قند می توانند به دندان های شما به همان اندازه ی شکر به دندان های شما صدمه بزند، زیرا بسیاری از آنها حاوی اسید است که باعث پوسیدگی دندان می شود. اما در مورد آدامس های جویدنی بدون قند چه؟

آدامس جویدنی می تواند برای سلامتی دهان و دندان شما بسیار مضر باشدو هم برای سلامتی دهان و دندان شما خوب است یا برای سلامتی دهان بسیار مفید است. همه ی اینها بستگی به نوع آدامسی دارد که برای جویدن مصرف می کنید.

اگر شما به طور منظم آدامس حاوی قند می جوید، پس شما در معرض خطر پوسیدگی دندان (کرم خوردگی دندان) هستید.

اما اگر شما به طور منظم آدامس بدون قند می جوید، شواهد موجود در 30 سال گذشته نشان می دهد که این نوع آدامس باعث تولید بزاق می شود که برای سلامتی دهان شما مفید است.

بزاق حاوی مواد معدنی است که برای سلامت دندان ضروری هستند و اسیدها را در پلاک (که باکتری هایی را که باعث پوسیدگی می شوند را تغذیه میکند) ، خنثی می کنند.

یک زن در حال جویدن آدامس

همه ی آدامس ها برابر نیستند

آگاه باشید که اگر آدامس بدون قند حاوی اسیدهای غذایی است که به بعضی از آدامس ها برای طعم اضافه می شوند، می توانید فرسایش تدریجی دندان را ایجاد کند.بر خلاف پوسیدگی دندان، فرسایش دندانی ناشی از قند یا باکتری نیست، اما هنگامی رخ می دهد که اسید، بافت های سخت دندان را حل کند.

در مراحل اولیه فرسایش، لایه های سطحی مینای دندان را از بین می برد و در مراحل پیشرفته می تواند دندان  را نرم تر  و یا حتی مرکز خمیری  (یا “پالپ”) دندان را نمایان سازد.

در مراحل اولیه، فرسایش می تواند حساسیت به غذاهای سرد ایجاد کند. اگر پیشرفت کند، احتمال درد شدیدتر وجود دارد. هر آدامس بدون قند حاوی اسیدهای غذایی است و به طور کلی، آدامس با طعم نعناع کمتر از سایر طعم ها فرسایش ایجاد می کند.

آدامس های  جویدنی تنها مواد غذایی مجاز در مقررات استانداردهای مواد غذایی استرالیا است تا ادعاهای مربوط به بهبود سلامتی دهان با آدامس را ارائه کنند. طبق استانداردها، تولید کنندگان می توانند ادعا کنند که جویدن آدامس باعث کانی سازی دندان ها و خنثی سازی اسیدهای پلاک می شود.

این تنها در صورتی است که آدامس بدون قند باشد و اگر نشان دهد،که در 30 دقیقه پس از مصرف آدامس، pH پلاک به  کمتر از 5.7  کاهش می یابد.

دختر عکاس در حال جویدن آدامسدختر عکاس در حال جویدن آدامس

آدامس های مخصوص

هر دو انجمن دندانپزشکی استرالیا و آمریکا اجازه استفاده از مهرکیفیت  خود را بر روی آدامس های جویدنی  بدون قند که معیارهای مشابه با استانداردهای غذایی استرالیا را برآورده می کنند را داده اند.

علاوه بر آدامس های با قند و بدون قند، آدامس های مخصوصی نیز وجود دارد که با مواد معدنی  تقویت می شوند که نه تنها می توانند از پوسیدگی محافظت کنند، بلکه در برخی موارد حتی می توانند مراحل اولیه پوسیدگی را نیز تعمیر کنند.

بعضی از آدامسها  حاوی یک عامل ضد سرطان مشتق شده از یک پروتئین شیر به نام CPP-ACP (کازئین فسفوپتید آمورف فسفات کلسیم) هستند.این عامل در مطالعات متعدد نشان داده که سختی مینای نرم شده دندان  را افزایش می دهد و دندان ها را در مقابل پوسیدگی و فرسایش محافظت می  کند.

منبع:http://theconversation.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.