دندان درد در کودکان
وجود دندان درد در کودکانی که دندان های شیری دارند و یا در حال درآوردن دندان های دائمی هستند امری عادی است اما به این معنی نیست که پدر و مادر نسبت به دندان درد کودکان بی توجه باشند.
در بیشتر اوقات دندان درد در کودکان با روش هایی خانگی یا روش هایی که دندانپزشک توصیه کرده است برطرف می شود ،اما دندان درد زیاد یا درد شدید در دوران دندان درآوردن ممکن است نشانه ی وجود یک مشکل جدی باشد.
در این مواقع بهتر است به یک متخصص دندانپزشکی اطفال مراجعه شود.قبل از مراجعه اطلاعات دقیق مانند اینکه کدام دندان درد می کند؟ ،چه موقع درد شروع می شود؟ درد موقتی است یا دائمی ؟ از کودک پرسیده شود تا در هنگام ملاقات با دندانپزشک این اطلاعات در اختیار پزشک قرار گیرد.
چه مواردی باعث دندان درد در کودکان می شود؟
از جمله مواردی که باعث دندان درد در کودکان می شود می توان موارد زیر را نام برد
- وجود پوسیدگی در دندان
- جرم و پلاک دندان
- دندان درآوردن
- عفونت در سینوس ها
- شل و لق شدن دندان
- شکستگی ، لب پر شدن و ترک خوردن دندان در اثر سوانح
- افتادن پر کننده دندان
- آبسه یا عفونت دندان
- گیرکردن مواد غذایی لای دندان
- مشکل رشد دندان در داخل لثه یا دندان نهفته
- مشکلات مربوط به ارتودنسی
والدین در برابر دندان درد کودک چه باید بکنند؟
در کنار سوال پرسیدن از کودک در مورد میزان و محل درد ، دهان و دندان کودک از باید از سوی والدین معاینه شود ، تا در صورت مشاهده ی مورد غیرعادی ، به دندانپزشک اطلاع داده شود.
وجود پوسیدگی و حفره بر روی دندان ها، هر گونه شکستگی یا لب پر شدن دندان و هر گونه آسیب دیدگی که قابل مشاهده باشد ، نشانه ی این است که باید به متخصص دندانپزشکی اطفال مراجعه کنید.در مواقعی که ناحیه داخلی یا پالپ دندان آسیب دیده باشد ، والدین نمی توانند با نگاه ساده آن را تشخیص دهند .
در هنگام نگاه کردن به دندان های کودک حواستان به لثه ها هم باشد و وجود التهاب و زخم روی لثه ممکن است نشانه گسترش پوسیدگی دندان و عفونت در لثه و دهان باشد.
چگونه می توان از دندان درد در کودکان پیشگیری کرد؟
همیشه بهترین روش برای عدم ابتلا به دندان درد چه در کودکان و چه در بزرگسالان , رعایت دقیق اصول مراقبتی از دهان دندان است.مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم از بسیاری از مشکلات دهان و دندان پیشگیری خواهد کرد.
مراجعه منظم به دندانپزشکی برای هر فردی در هر سنی لازم است ، هر شش ماه یکبار باید دندان های کودک توسط متخصص دندانپزشکی اطفال بررسی و ارزیابی شود.
در برنامه ی غذایی کودک باید دقت شود تا بیش از حد غذاها و نوشیدنی های قند دار مصرف نکنند.غذاهای چسبناک با چسبیدن به لثه و دندان ، باعث پوسیدگی می شوند.
با آموزش درست در کودکان می توان غذاهای مقوی و مفید مانند میوه ها را جایگزین غذاهای شیرین و چسبناک کرد.
لازم است روش های درست مسواک زدن به خصوص دندان های پشت و طریقه ی نخ دندان کشیدن را به کودک یاد بدهیم.